Akadálymentesítési nyilatkozat

Az Információs Hivatal elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a www.ih.gov.hu honlapra vonatkozik.

Megfelelőségi státusz
Ez a honlap teljes mértékben megfelel a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése
E nyilatkozat 2020. szeptember 1-jén készült.
E nyilatkozat a szervezetünk által végzett önértékelés alapján készült.
E nyilatkozatot legutóbb 2023. február 1-jén vizsgálták felül.

Visszajelzés és elérhetőségek
Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat, az akadálymentesítéssel kapcsolatos észrevételeit, kérdéseit az info@ih.gov.hu címen jelezheti, valamint itt kérhet tájékoztatást a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló (EU) 2016/2102 európai parlamenti és tanácsi irányelvben (a továbbiakban: Irányelv) nem szabályozott tartalmakról és információkról. Az Információs Hivatalban a honlap akadálymentesítéséért az Informatikai Főosztály, az azzal kapcsolatban érkező kérdések és észrevételek feldolgozásáért az Adminisztratív Igazgatóság felelős.

Végrehajtási eljárás
Az Irányelv 7. cikke (1) bekezdésének b) pontjával összhangban küldött értesítésre vagy kérelemre adott nem kielégítő válaszok esetén a kérelmező a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterhez (a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter) fordulhat jogorvoslatért, az alábbi e-mail elérhetőségen: kfo1@mk.gov.hu.

Jelen felülvizsgált akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta dr. Oláh Krisztián nb. dandártábornok főigazgató.